Prvých 100 objednávok od nás dostane briliantový prívesok zadarmo. Akcia platí do vyčerpania darčekov, najdlhšie do 8.11. 2020. Chcem darček

Informovanie o spracovanie osobných údajov

Vyhlásenie o spracovaní osobných údajov podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a poučenie dotknutých osôb (ďalej len "GDPR").

  • Správca osobných údajov

    Spoločnosť Danfil Jewellery s. r. o., so sídlom Lomová 704, 46312 Liberec 25 (Vesec), lČ: 27277844, DIČ: CZ27277844, je od 20. 5. 2005 zapísaná v obchodnom registri vedenom pri Krajskom súde v Ústí nad Labem, spis. zn. C 22160, (ďalej len „správca“) Vás týmto v súlade s čl. 12 GDPR informuje o spracúvaní Vašich osobných údajov a o Vašich právach.

    Kontakt na zástupca spoločnosti: osobniudaje@danfil.cz.

  • Rozsah spracovanie osobných údajov

    Osobné údaje sú spracované v rozsahu, v akom ich príslušný subjekt údajov správcovi poskytol, a to v súvislosti s uzavretím zmluvného alebo iného právneho vzťahu so správcom, alebo ktoré správca zhromaždil inak a spracúva ich v súlade s platnými právnymi predpismi či k plneniu zákonných povinností správcu.

  • Zdroje osobných údajov

    • priamo od subjektov údajov (registrácia a nákupy cez e-shop, e-maily, telefón, chat, webové stránky, kontaktný formulár na webe, sociálne siete, vizitky)
    • distribútor
    • verejne prístupné registre, zoznamy a evidencie (napr. obchodný register, živnostenský register, kataster nehnuteľností, verejný telefónny zoznam...)
  • Kategórie osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania

    • adresné a identifikačné údaje slúžiace k jednoznačnej a nezameniteľné identifikácii subjektu údajov (napr. meno, priezvisko, titul, príp. rodné číslo, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, IČ, DIČ) a údaje umožňujúce kontakt so subjektom údajov (kontaktné údaje - napr. kontaktná adresa, číslo telefónu, číslo faxu, e-mailová adresa a iné obdobné informácie)
    • popisné údaje (napr. bankové spojenie)
    • ďalšie údaje potrebné pre plnenie zmluvy
    • údaje poskytnuté nad rámec príslušných zákonov spracovávané v rámci udeleného súhlasu zo strany subjektu údajov (spracovanie fotografií, použitie osobných údajov za účelom personálnych riadenie a iné)
  • Kategórie subjektů údajov

    • zákazník správcu (len od subjektov registrovaných na e-shope)
    • zamestnanec správcu
    • dopravcu
    • dodávateľ služby
    • Iná osoba, ktorej je v zmluvnom vzťahu ku správcovi
    • uchádzač o zamestnanie
  • Kategórie príjemcov osobných údajov

    • veľkoobchodníci
    • finančné ústavy
    • verejné ústavy
    • spracovateľ
    • štátne a iné orgány v rámci plnenia zákonných povinností stanovených príslušnými právnymi predpismi
  • Účel spracovania osobných údajov

    • účely obsiahnuté v rámci súhlasu subjektu údajov
    • konanie o zmluvnom vzťahu
    • plnenie zmluvy
    • ochrana práv správcu, príjemcu alebo iných dotknutých osôb (napr. vymáhanie pohľadávok správcu)
    • archívnictvo vedené na základe zákona o výberovým konaní na voľné pracovné miesta
    • plnenie zákonných povinností zo strany správcu
  • Spôsob spracovania a ochrany osobných údajov

    Spracovávanie osobných údajov vykonáva správca. Spracovávanie je vykonávané v jeho prevádzkarňach, pobočkách a sídle správcu jednotlivými poverenými zamestnancovi správcu, príp. spracovateľom. Ku spracovávaniu dochádza prostredníctvom výpočtovej techniky, popr. aj manuálnym spôsobom v prípade osobných údajov v listinnej podobe za dodržania všetkých bezpečnostných zásad pre správu a spracovávanie osobných údajov. Na tento účel prijal správca technicko-organizačné opatrenia na zaistenie ochrany osobných údajov, najmä opatrenie, aby nemohlo dôjsť k neoprávnenému alebo náhodnému prístupu k osobným údajom, ich zmene, zničeniu alebo strate, neoprávneným prenosom, k ich neoprávnenému spracovávaniu, ako aj k inému zneužitiu osobných údajov. Všetky subjekty, ktorým môžu byť osobné údaje sprístupnené, rešpektujú právo dotknutých osôb na ochranu súkromia a sú povinné postupovať podľa platných právnych predpisov týkajúcich sa ochrany osobných údajov.

  • Doba spracovania osobných údajov

    V súlade s lehotami uvedenými v príslušných zmluvách, v spisovom a skartačnom poriadku správcu alebo v príslušných právnych predpisoch, ide o dobu nevyhnutne nutnú na zaistenie práv a povinností vyplývajúcich tak zo záväzkového vzťahu, ako aj z príslušných právnych predpisov.

  • Poučenie

    Správca spracováva údaje so súhlasom subjektu údajov s výnimkou zákonom stanovených prípadov, keď spracovanie osobných údajov nevyžaduje súhlas subjektu údajov. V súlade so čl. 6 ods. 1 GDPR môže správca bez súhlasu dotknutej osoby spracovávať tieto údaje

    • spracovávanie je nevyhnutné na splnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrení prijatých pred uzatvorením zmluvy na žiadosť tohto subjektu údajov,
    • spracovávanie je nevyhnutné na splnenie právnej povinnosti, ktorá sa na správcu vzťahuje,
    • spracovávanie je nevyhnutné na ochranu životne dôležitých záujmov dotknutej osoby alebo inej fyzickej osoby,
    • spracovávanie je nevyhnutné na splnenie úlohy vykonávanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci, ktorou je poverený správca,
    • spracovávanie je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov príslušného správcu alebo tretej strany, okrem prípadov, kedy pred týmito záujmami majú prednosť záujmy alebo základné práva a slobody dotknutej osoby vyžadujúce ochranu osobných údajov
  • Práva dotknutých osôb

    1) V súlade s čl. 12 GDPR informuje správca na žiadosť dotknutej osoby dotknutú osobu o práve na prístup k osobným údajom a k nasledujúcim informáciám:

    • účelu spracovania,
    • kategórie predmetných osobných údajov,
    • príjemcovia alebo kategórie príjemcov, ktorým osobné údaje boli alebo budú sprístupnené,
    • plánovanej dobe, po ktorú budú osobné údaje uložené,
    • všetky dostupné informácie o zdroji osobných údajov,
    • ak nie sú získané od subjektu údajov, skutočnosti, či dochádza k automatizovanému rozhodovanie, vrátane profilovanie.

    2) Každý subjekt údajov, ktorý zistí alebo sa domnieva, že správca alebo spracovateľ vykonáva spracovanie jeho osobných údajov, ktoré je v rozpore s ochranou súkromného a osobného života subjektu údajov alebo v rozpore so zákonom, najmä ak sú osobné údaje nepresné s ohľadom na účel ich spracovania, môže:

    • Požiadať správcu o vysvetlenie.
    • Požadovať, aby správca odstránil takto vzniknutý stav. Najmä sa môže jednať o blokovanie, vykonanie opravy, doplnenie alebo vymazanie osobných údajov.
    • Pokiaľ je žiadosť dotknutej osoby podľa odseku 1 uznaná za oprávnenú, správca odstráni okamžite závadný stav.
    • Ak správca nevyhovie žiadosti dotknutej osoby podľa odseku 1, má dotknutá osoba právo obrátiť sa priamo na dozorný orgán, teda Úrad na ochranu osobných údajov.
    • Postup podľa odseku 1 nevylučuje, aby sa dotknutá osoba obrátila so svojím podnetom na dozorný orgán priamo.
    • Správca má právo za poskytnutie informácie požadovať primeranú úhradu neprevyšujúcu náklady nevyhnutné na poskytnutie informácie.

Sme držiteľmi nasledujúcich certifikátov

Naše platobné metódy